Et studie tager form

Heldet følger de tossede siger man jo, og jeg må i givet fald være en af dem, for jeg føler mig meget heldig, jeg har fået mig et sted at lave studie!

Stengade 51 – Helsingør Teaterhus

Helsingør teaterhus ejes af Håndværk- Og Industrifonden 2000 i Helsingør og er en del af en samlet matrikel på Stengade 49-51 som fonden driver som udlejningsejendomme. Teateret er ikke i drift mere, bruges kun til enkelte events hvert år, men benyttes dog så vidt jeg ved fortsat af Helsingør Amatørscene.

Det første kig.

Det var netop med henblik på, at leje noget plads sammen med blandt andet en arkitekt, en medierådgiver og en translatør, at jeg første gang så bygningerne i midten af januar 2017. Vi var nede og kigge på kontorfællesskab og fik, i den forbindelse, en rundvisning på teateret og nogle af de andre bygninger. Kontoret vi så på var ikke rigtigt egnet til mit formål, men da jeg så den gamle systue på teatret var der bid. Jeg spurgte forsigtigt efter turen, om det rum mon kunne lejes, og fik et telefonnummer jeg kunne ringe på og høre ad. Beskeden i den anden ende var, at man egentlig ikke havde tænkt at det rum kunne lejes ud separat, men ville forelægge det i bestyrelsen og have et svar om et par uger.

Og svaret var positivt! Prisen var fin, så jeg tog ned for at se det igen.

Gensynet

Jeg trådte ind af porten igen på en dag, hvor den sibiriske vinterkulde var begyndt at sætte ind. Men, ikke desto mindre, var det med en vis varme og forventning om noget godt, at jeg ankom og kiggede op mod den fine gamle bygning. Bevaringsværdig er den kategoriseret som, det var spændende om jeg skulle være en del af bygningen fremtid eller ej.

De fleste gange, når man forelsker sig i noget, har man en tendens til, at idealisere det. Så jeg var ret spændt på, om den rummelighed jeg huskede var rigtig. Det var den, og mere til, for jeg synes faktisk det så endnu bedre og, ikke mindst, større ud end jeg huskede det. Så kulden måtte vige for en varm modtagelse, ikke bare af et dejligt rum, men også af nogle meget venlige og imødekommende mennesker fra fonden.

Vi talte lidt frem og tilbage om hvad der skulle ordnes. En ekstra radiator og reparation af et ovenlysvindue, samt maling af rummet. Det sidste står jeg selv for, mens de større ting bliver lavet af fonden før jeg får nøglerne. Således godt tilfreds(det er en mindre underdrivelse), sagde jeg ja til aftalen! Så fra 1/3-2017 flytter firmaet til Stengade 51, 3000 Helsingør (Baghuset 1. sal med egen udgang til balkonen) i 42 m2 med adgang til køkken og toilet. Og det her, det bliver godt!

Projektet

Nu skal det jo som nævnt males først, og herefter bygges op fra bunden. Der skal være plads til både portræt, produkt og boudoir, og jeg vil se om det på en eller anden måde kan få en lille smule af den gamle teaterstemning inkluderet i lokalet.

Nedenfor er vist en lille præsentationsvideo af det rå lokale og omgivelserne. I de kommende uger, vil jeg lave nogle små opdateringer. Hvis du gerne vil følge med, og være en af de første til at kigge med, så tilmeld dig Nyhedsbrevet.

To be continued

Peter

 

Recent Comments

 • Jan Groth
  23/02/2017 - 12:07 · Reply

  Hej Peter!
  Det ser spændende ud (lokalet altså) Jeg vil slå et smut forbi næste gang jeg er på de kanter.
  Kunne man forestille sig, at firmaet ville tage imod Crypto currency som betaling for services, og samtidig få mulighed for eksponering i et voksende digitalt netværk??
  De bedste hilsner Jan Groth Møller

  • admin
   24/02/2017 - 16:20 · Reply

   Hej Jan.

   Jeg kan vel bedst svare på følgende måde:
   Den dag denne betalingsform, kan bruges til, at betale mine udgifter som fx husleje for studiet, så er det da ikke utænkeligt.
   Tak for kommentaren:-)
   Dbh
   Peter

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©Peter Lundø Fotografi