Om mig

Fotograf med en lidt anderledes tilgang

Jeg tror på, at det bedste billede skabes med baggrund i en god relation mellem mennesker. Derfor vil selve mødet med et andet menneske, privat eller erhverv, været det der danner grundlag for gode billeder

Min historie

Billeder har, så længe jeg kan huske, altid betydet noget i min familie. Og allerede som barn futtede jeg omkring med et gammelt instamatic kamera. Sjældent med film i, men ind imellem fik jeg lov at låne min fars kamera og snuppe et par skud selv. Men en levevej blev det ikke af en eller anden grund.

Jeg havde ellers gået på kursus i ungdomsskolen, og havde et vist øje for det, men det blev en karriere som elektriker og siden pædagog indenfor socialpsykiatrien der kom først.

Men efterhånden blev det til flere billeder, og i takt med det bedre udstyr i fritiden, indtil jeg i 2013 begyndte at fotografere for andre. Startende med de helt små opgaver, og frem til 2016 hvor jeg heldigvis fandt ud af, at jeg ikke havde tid til andet, så fra september 2016 har Peter Lundø Fotografi været min fuldtidsbeskæftigelse.

Det er blevet til omkring 100.000 billeder, af disse vel omkring 3.500 portrætter, 14 bryllupper, 2 konfirmationer, 10-12 opgaver for firmaer, samt en bunke landskabs- bylivs- og andre typer billeder uden mennesker på.

Men jeg plejer at sige, at jeg skyder mennesker, på den fede måde, og jeg nyder hvert et øjeblik!

Min drøm

Min drøm er, at levere gode billeder!

Hvad der så ligger i det, kan jo være mange ting. For mig er det tekniske, lyset, vinklerne og historien i billedet en selvfølgelig og grundlæggende ting. Der hvor jeg drømmer om, dels at skille mig ud, men så sandelig også at gøre en forskel er, at det skal være en oplevelse at arbejde sammen med mig. Jeg ønsker, at både private og erhvervskunder oplever det sådan her:

Du skal føle dig taget alvorligt, men det må gerne være lidt uhøjtideligt. Du skal opleve, at vi har fået det bedste ud af billedet. Du skal føle dig tryg og godt tilpas. Det skal være sjovt og hyggeligt. Du skal føle, at du tager dig bedst muligt ud på billedet. Du skal opleve, at din virksomhed og dens produkter bliver præsenteret bedst muligt, og så det afspejler de værdier som virksomheden står for.

Det er meget føle og opleve. Men jeg håber jo netop på, at når du en dag skal fortælle andre om, hvordan samarbejdet var, så vil du sige netop disse ting og ikke bare sige "det blev nogle gode skarpe billeder med fine farver". Der må gerne komme lidt flere ord og værdier på og, hvem ved, hvis mit arbejde kan give dig større omsætning, eller minde dig om de positive ting når jobbet eller forholdet er lidt surt, og på den måde bringe dit smil frem, så er min drøm opfyldt!

Mine forbilleder

I stedet for, at sige så meget om den enkelte, vil jeg nøjes med at liste mine inspirationskilder op her, der kommer nok flere til med tiden:

Joe Mcnally

Peter Hurley

Scott Kelby

Matt Kloskowski

Vivienne Maier

Anton Corbijn

Privé Portraits

Hvad er der i tasken?

Jeg bruger Nikon udstyr.

Udvalg, ergonomi, kvalitet, billedkvalitet, kontrast, farver og muligheder passer perfekt til mig og de ting jeg skyder.

Jeg er godkendt til Nikon Professional Service som, blandt andet, indebærer at går noget af mit grej i stykker, så kan jeg låne tilsvarende udstyr hvis en reparation går ud over 24 timer.  Det giver både mig og kunderne driftssikkerhed.

©Peter Lundø Fotografi